more from
W.E.R.F. Records
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Smooth Shake via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 7 days

    €15 EUR or more 

   

1.
O.U.T. 07:28
2.
Smooth Shake 08:25
3.
4.
5.
Spaces 06:57
6.
7.
Mr. Dado 08:48
8.
Nasty Boy 08:12
9.

about

Het nieuwe project van de Antwerpse trompettist-componist Bert Joris met Brussels Jazz Orchestra heet Smooth Shake. Het is het 4de grote project met Bert, na Signs and Signatures (2010), Dangerous Liaison (2006) en de dubbelaar The Music of Bert Joris uit 2002.

Quote Bert Joris: “Een warm geluid, daar ben ik naar op zoek gegaan voor deze plaat. Ik wilde een sound die je omarmt en energie geeft, als een stevige vriendschap. Het is een kalme plaat geworden en toch nodigt ze uit tot bewegen, tot dansen. Niet te uitbundig, maar smoothly.”

Bert Joris
Jazztrompettist Bert Joris (°1957) bouwde een stevige reputatie op als improvisator, componist, arrangeur en docent. Zijn werk wordt gespeeld door orkesten over de hele wereld. Joris werd meermaals bekroond voor zijn werk en zijn recentste soloalbum (Only for the Honest, nov. 2011) werd in België de hemel in geprezen. In de loop der jaren toerden Joris en BJO samen van Zweden tot de USA.

Brussels Jazz Orchestra
Brussels Jazz Orchestra, kortweg BJO, brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie. Het enige professionele groot jazzorkest van België heeft een reputatie die reikt van Singapore tot New York en is een graag geziene gast op festivals en podia over de hele wereld. De opnames van het ensemble, 19 cd’s tot dusver, worden internationaal gewaardeerd en met prijzen beloond. In februari 2012 deelde het orkest in de Oscar-triomf van de stille film The Artist, als mede-uitvoerder van de filmmuziek. De cd Wild Beauty met Joe Lovano scoorde twee Grammy Award nominaties (2014). Brussels Jazz Orchestra werd opgericht in 1993 en is huisorkest van Flagey.

credits

released December 2, 2016

license

all rights reserved

tags

about

Bert Joris & Brussels Jazz Orchestra Brussels, Belgium

contact / help

Contact Bert Joris & Brussels Jazz Orchestra

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Bert Joris & Brussels Jazz Orchestra, you may also like: